het CommunicatieGilde

UI & UX Design


UI & UX Design

User Experience Design richt zich meer op de totale gebruikerservaring terwijl bij User Interface design de focus meer ligt op de interface.

User Experiënce Design
User Experience Design, kortweg UX design of UXD, is het ontwerpgebied dat zich richt op de gebruikerservaring. Aan de hand van onder meer tests, gebruikersonderzoeken, statistieken en analyses wordt nagegaan hoe een gebruiker bepaalde websites, producten, apps, webtoepassingen etc. ervaart. Deze ervaringen kunnen we onderverdelen in betekenisvol, plezierig, gebruiksvriendelijk, bruikbaar, betrouwbaar en functioneel/nuttig. .
 
User Interface Design
Een UI designer of user interface designer is iemand die de interface van een website (of andere digitale omgeving) ontwerpt, met het doel deze zo gebruiksvriendelijk mogelijk te laten functioneren. De user interface wordt ook wel gebruikersomgeving genoemd: het vormt in feite de koppeling tussen gebruiker en systeem. Het design van een webpagina is een voorbeeld van een interface. UI design is erop gericht deze interface zo te ontwerpen dat een optimale user experience ontstaat.

contact

Heb je een vraag aan het Communicatiegilde, wil je ons bezoeken of iets per post opsturen?


Het CommunicatiegildeSpitsstraat 258102 HW, Raalte 0572 712323
Neem de code over om het formulier veilig te versturen.